Beste toneelliefhebber, sympathisant, medewerker,

Noodgedwongen maken we vandaag de juiste keuze.

U weet net als ons dat de coronacijfers alles behalve gunstig zijn. We steven af op een piek en dat heeft gevolgen op alle vlakken. Maanden lang hebben we toegewerkt naar een corona veilige productie maar de opeenvolging van regels en het ontbreken van perspectief op lange, en nu zelfs op middellange of korte termijn maken dat wij onze productie "Schot in de Roos" niet zullen kunnen spelen op de daartoe voorziene data.

De repetities zitten in de laatste rechte lijn en zouden worden opgedreven. Wanneer we voor de veiligheid de sociale contacten tot een absoluut minimum moeten beperken kunnen we dit niet maken. Mensen dienen ook hoe langer hoe meer in quarantaine te worden geplaatst, wat alles er niet gemakkelijker op maakt. 

Hadden we dit kunnen voorspellen? Misschien. BOK heeft geprobeerd u allen op een veilige manier ontspanning te bieden dit najaar. Wanneer we kritisch zijn had dit ook anders kunnen lopen, maar vandaag kunnen we, jammer genoeg, enkel nog ondergaan en kiezen voor de veiligheid van onze acteurs, medewerkers en bezoekers. Wij gingen uit van het positieve, zijn gestart en bekeken alles van week tot week, maar we hebben de voorziene finish niet gehaald.

Dit wil niet zeggen dat we deze productie afvoeren. De acteurs zullen de teksten onderhouden en hernemen het stuk in het voorjaar 2021, naar alle waarschijnlijkheid februari. De tickets hiervoor zullen verkrijgbaar zijn vanaf nieuwjaar. Bestaande tickets worden niet overgenomen, u zal dus opnieuw moeten reserveren.

Is er een garantie dat we spelen in het voorjaar? Garanties kunnen wij niet bieden, maar hoop wel. Sta uzelf toe terug wat positief denken. Dit alles zal uiteindelijk voorbij gaan. Test strategieën worden aangepast, geneesmiddelen zijn in volle ontwikkeling en de wereld wacht ongeduldig. Maatregelen zullen er zeker nog zijn, we zijn nog niet verlost van het virus, maar er wordt gewerkt aan een oplossing. Het perspectief dat ons ontbrak in maart komt er nu langzaam maar zeker aan. Blijf positief, negatief denken helpt niemand een stap vooruit.

Hou het dus veilig de komende periode; Wij brengen u zo snel als mogelijk op de hoogte van de nieuwe data. De acteurs hopen zich dan alvast wél te kunnen smijten! 

dinsdag, 27 oktober, 2020